O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Pui in stil mongol cu garnitura de orez

pui-in-stil-mongol-cu-garnitura-de-orezAm vazut reteta pe un canal tv si m-am gandit s-o reproduc deoarece arata excelent de bine. Va propun si voua sa incercati merita din plin.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru marinata:

2 bucati de piept de pui fara piele si os
1/2 lingurita de otet de orez
1/2 lingurite de sos de soia
1 lingurite de ghimbir pudara
2 lingurite de usturoi pisat
1/2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de amidon de porumb.
Pentru sos:

2 lingurite de sos hoisin
1 lingurita de sos de soia
2 lingurite de zahar brun daca aveti
1/2 lingurita de ule de susan
putin piper macinat
60 ml apa
1 lingurita de pasta de chili
2 catei de usturoi facuti pasta
Jumatate de ardei kapia sau gras
2 cepe verzi
o mana de fasole verde si una de mazare verde

Mod de preparare:

Taiati pieptul de pui in bucati potrivite fasii sau cubulete la alegere. Daca il taiati fasii va absorbii mai bine marinata. Puneti restul de ingrediente, in afara de amidonul de porumb, pentru marinata intr-un bol, le amestecati bine apoi acoperiti vasul si il lasati la feigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatiti celelalte legume pentru sos, le spalati si le tocati marunt. Intr-un bol facem sosul din: sosul hoisin, sosul de soia, apa, zahar, uleiul de susan, usturoiul si pasta de chili. Amestecti bine toate ingredientele si puneti deoparte bolul.
Dupa ce a stat puiul la marinat il scoatem din frigider adaugam amidonul, amestecam bine apoi punem intr-un wok sau o cratita, daca nu avem wok, putin ulei si il incingem bine la foc mediu- mare.
Adaugati fasiile de pui, lasati sa se patrunda apoi cand s-a patruns puiul adaugati compozitia pentru sos dar fara legume, amestecati bine. Gatiti pentru 5 minute apoi adaugati si legumele tocate tasii, mai gatiti pentru 5 minute dar aveti grija sa nu se arda trebuie amestecat continuu. Legumele nu trebuie sa se patrunda foarte tare, trebuie sa ramana pe jumatate crude, astfel pastrem foarte multe vitamine si minerale.
Daca nu doriti sa fie picanta mancarea scoateti ingredinetele picante si adaugati in locul lor pasta de ardei dulce.
Pentru garnitura de orez: puneti o oala pe foc apoi adaugati o cana de orez si 3 cani de apa clocotita, condimentati cu sare, piper, un pic de delikat daca doriti, apoi puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba. De preferat ar fi sa folositi o oala antiaderenta. Cand vedeti ca s-a absorbit toata apa opriti focul si serviti.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.