O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Pulpa de miel impanata la cuptor

pulpa-de-miel-impanata-la-cuptor
Pentru mine pulpa de miel este cea mai buna bucata de carne din acest gingas animal. In fiecare an prepar aceasta reteta si va spun sincer ca este bataie pe ea.
Daca urmati exact pasii va iesi o friptura de miel suculenta si frageda.

Ingrediente:
1 pulpa de miel de aproximativ 2 kg, 100 ml ulei de masline, 4 fire de rozmarin proaspat, 300 ml vin alb, 6 catei de usturoi, 4-5 cepe, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Mai inati scoateti pulpa de miel din frigider cu ce putin 2 ore inainte da a o prepara.

Faceti cu un cutit 6 gauri in pulpa de miel apoi introduceti in acestea cateii de usturoi si cate o bucatica de rozmarin sau puteti face inca cateva gauri in care sa bagati crengute de rozmarin.

Cu o pensula ungeti bine pulpa de miel cu ulei de masline apoi presarati sare si piper peste carne.
Curatati cepele si taiati-le in 4, apoi asezati-le in tava unsa cu putin ulei de masline impreuna cu vinul. Peste ceapa puneti pulpa de miel. Ceapa va feri carnea sa nu se arda dedesupt si in acelasi timp ii ofera si suculenta datoriuta continutului mare de apa din ceapa.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 2 ore.
Dupa ce a stat in cuptor 2 ore, scoatem folia de aluminiu, mariti focul in cuptor la 200 de grade si mai bagati pulpa de miel inca 20 de minute in cuptor sa se rumeneasca bine.

Dupa ce s-a rumanit bine pulpa de miel o scoatem din tava si o lasam sa se odihneasca 10-15 minute apoi o portionam in felii sau daca vreti s-o serviti intrega la masa o puteti lasa pe platou sau pe tocator si o portionati la masa in fata oaspetilor.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.