O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Ratatouille

ratatouille-retetaUna dintre cele mai cunoscute preparate specifice bucatariei franceze. Este o garnitura perfecta pentru carne, preparate din oua dar se poate servi si ca atare. nu necesita o mare expreienta in bucatarie, deci o poate prepara aproape oricine.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 ardei galbe,
1 vanata
1 dovlecel
1 cartof
2 rosii
1 morcov
1 tija de apio
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 lingurita busuioc uscat
ulei de masline
sare si piper sau piperoncino dupa gust
Mod de preparare:
Se spala si se curata toate legumele dupa care le tocam in bucat de dimensiuni aprozimativ de aceiasi marime.
Puneti uleiul intr-o tigaie mai inalta apoi usturoiul si ceapa se se calsca, cand ceapa devine trensparenta puneti ardeiul si cartoful si mai caliti 10 minute dupa care adaugati celelalte ingredinete, condimentati acoperiti oala si gatiti 40 de minute la foc mediu fara a adauga apa. Dupa cele 40 de minute luati capacul si mai lasati sa scada putin. se serveste cu carne, oua.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.