O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Rulada de cascaval

rulada-de-cascaval1
[adsense float=’left’]Rulada de cascaval
Ingrediente:

600 ml lapte
125 ml ulei
putina sare
125 g faina
4 oua
500 g cascaval

Mod de preparare:

Laptele, uleiul si sarea se pun intr-o oala la fiert, cand a dat in clocot se adauga faina toata si se fierbe 3 minute. Se lasa compozitia la racit. Intre timp dam cascavalul pe razatoarea mare si pregatim tava pentru copt astfel: punem tava in cuptor pentru 1 minut sa se incalzeasca bine apoi o scoatem si o ungem bine cu unt apoi o tapetam cu faina si o bagam in frigider. Dupa ce s-a racit aluatul luam mixerul si adaugam pe rand cate un galbenus de ou pana le incorporam pe toate, apoi batem albusurile si le adaugam si pe ele la compozitie. Luam tava din frigider si turnam compozitia uniform in tava si coacem pana se rumeneste. Scoatem tava din cuptor si rasturnam foaia coapta pe un prosop de bucatarie umed apoi presaram cascavalul ras si rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada sa se raceasca in prosop apoi o taiem felii si o servim ca si aperitiv.
In loc de cascaval se poate adauga pasta de branza cu marar, ardei sau pate de casa, un start de cascaval apoi unul de sunca si apoi rulati, se poate face aproape orice in functie de imaginatia dumneavoastra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.