Rulada de miel cu pesto de menta

760
SHARE

rulada-de-miel-cu-pesto-de-mentaAcesta este un preparat extreordinar de gustos si este perfect pentru masa de paste dar nu numai. Celor carore le place crnea de miel stiu ca menta merge de minune cu aceasta carne. Pestoul de menta este recoritor si foarte savuros. Rulada de miel cu peste merge forte bine cu o grenitura de cartofi noi la cuptor cu rozmarin.
[adsense float=’left’]Iata de ce ingrediente avem nevoie:
1 pulpa de miel dezosata
pentru marinata:
500 ml suc de cirese, visine sau mere
3 catei de usturoi
2 cm de ghimbir
50 ml sos de soia
100 ml de ulei de alune sau de floarea soarelui daca nu gasiti
1 lingura de gem de caise
1 lingura de miere

Pesto:
3 cani de menta
4 catei de usturoi
1 pumn de nuci sau muguri de pin
50 ml ulei de masline
sare si piper

Mod de preparare:
Taiati canrea de miel in asa fel incat sa fie ca si o foaie sau ca si o bucata de snitel, daca nu va descurcati rugati un macelar sa o faca in locul dumneavoastre.
Pentru marinata: amestecam toate ingredientele intr-o tava mai adanaca in care sa incapa si carnea. Dupa ce ati pus toate ingresientele in tava amestecati bine cu un tel apoi puneti canea de miel in marinata, acaperiti tava si o bagati in frigider peste noapte.
A doua zi inainte de a prepara carnea pregatim pesto-ul de menta astfel: punem intr-un robot de bucatarie menta, usturoiul, sarea, piperul si nucile apoi mixan si adaugam uleiul de masline ca si la maioneza. Trebuie sa mixam pana cand obtinem o pasta. Daca nu aveti robot de bucatarie care toaca puteti folosi un mojar.
Scoateti carnea din marinata si stergeti-o cu prosoape de bucatarie, ungeti o parte din carne cu pesto apoi rulati carnea astfel incat sa obtineti un cilindru.
Legati carnea cu o sfoara sa nu se desfaca, apoi puneti carnea intr-o tava cu 100 ml din marinata si coaceti la foc mic-mediu pana cand este gata, cam in jur de 30 – 40 de minute in functie de cat de groasa este rulada. Dupa ce s-a copt mielul lasati-l sa se odihneasca macar 10 minute inainte de al portiona, daca nu lasati carnea sa se odihneasca toata sucurile din aceasta se vor scurge si carnea va ramane seaca.
Daca pregatiti cartofi noi ca si garnitura ii puteti baga in cuptor alaturi de carnea de miel.