Salata de icre tarama

2083
SHARE
loading...

salata-de-icre[adsense float=’left’]Pentru prima data am cumparat icre de tarama, am fost curioasa cum sunt la gust. Pana acum nu am mai facut salata de icre decat din icre de crap, macrou sau pastrav, am fost surprinsa de icrele de tarama au un gust excelent si sunt la jumatate de pret fata de cele de crap. Salata de icre este preferata mea asa ca trebuia sa incerc si aceste icre iata cum am procedeat, mai intai avem nevoie de:
150 g icre de tarama
1/2 ceapa mica
400 ml ulei
200 ml apa minerala
250 ml lapte
100 g gris
zeama de la o lamaie
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Mai intai am pus zeama de lamaie peste icre intr-un castron si le-am lasat sa stea sa se albeasca. Am pus laptele la fiert cu un pic de sare apoi am prus grisul, trebuie sa iasa un gris cu lapte mai potrivit de gros. Dupa ce s-a facut grisul l-am lasat la racit. Intre timp am curatat ceapa si am dat-o pe razatoarea fina.
Am luat un robot de bucatarie si am inceput sa torn ulei peste icre ca si la maioneza adaugand cate o lingura de gris rece si cate un pic de apa minerala. Cand am terminat de adaugat grisul adaugam ceapa, sare si piper dupa gust.
Cantitatea de apa se adauga in functie de cat de gros este grisul.

loading...