O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Salata Hawaiana de paste

O salata racoroasa in care se combina gustul dulce acrisor al ananasului cu gustul excelent de sunca si legume.

Ingrediente:
250 g paste fundite sau melcisori
1 conserva mica de ananas
200 g sunca presata
1 ceapa verde
1 ardei rosu
Pentru dressing:
Maioneza dintr-un ou
50 ml smantana dulce pentru gatit
1 lingurita mustar dijon
un sfert din sucul de la ananas
1 lingurita usturoi pudra
sare si piper

Mod de preparare:

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare.
Puneti toate ingredientele de la dressing intr-un bol si amestecati cu un tel pana cand se combina.
Taiati ceapa si ardeiul marunt. Ananasul in bucati daca nu este taiat.
Dupa ce s-au fiert pastele strecurati-le si apoi datile prin jet de apa rece pentru a opri fierberea.
Stoarceti pastele bine apoi puneti-le intr-un bol mai mare. Adaugati peste paste ceapa, ananasul, ardeiul, sunca taiata cubulete apoi dressingul. Amestecati bine pana cand dressingul a acoperit toate ingredientele.
Bagati salata la frigider pentru 1 ora inainte de a o servi.
Se poate pastre in frigider pana la 5 zile.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.