Sarmale in foi de vita

sarmalute in foi de vita
Sarmalele in foi de vita, oare cine nu le cunoaste sau cine nu a gustat macar odata, sunt gustoase, savuroase si multe alte epitete, dar intr-un cuvant cine le-a gustat odata o sa mai ceara.
Ingrediente:
500 g carne de vita sau porc
3 cepe
1 ceasca orez
1 felie de franzela
Sare
patreunjel verde
1 pahar smantana
foi de vita
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Frunzele de vita se oparesc putin in apa cu sare dar mare grije nu se lasa mult in apa clocotita ci doar se baga se lasa 10 secunde apoi se scot. Ceapa se taie marunt si se inabuse in ulei si putina sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt si inabusita, cu orezul si painea inmuiata in lapte sau apa, sare, patrunjel verde apoi se fac sarmalute cat mai mici. Se aseaza in cratita, se toarna zeama in care s-au oparit frunzele si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape gata se adauga jumatate din cantitatea de smantana amestecata cu o lingura de faina si se da la cuptor sa se rumeneasca. Se servesc calde cu restul de smantana.
sarmalute-in-foi-de-vita