Shakshuka- oua ochiuri in sos

2679
SHARE

shakshuka-oua-ochiuri-in-sos
Un preparat perfect pentru micul dejun dar nu numai. Oricand esti pe fuga poti sa le prepare. Cu siguranta nu o sa le refuze nimeni.

Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline
3 linguri de pasta de tomate
2-3 ardei grasi rosi sau amestec
2 cepe
5 catei de usturoi
1 lingurita sare
un varf de cutit de piper
1 lingurita boia de ardei iute sau dulce la alegere
1 lingurita de chimen macinat (optional, dar este indicat pentru o digestie mai usoara)
5 rosii mari aproximativ 800 g
6 oua
patrunjel verde tocat

Mod de preparare:
Mai inati de toate spalam si curatam ardeii, ceapa si usturoiul. Dupa ce le-ati spalat tocati-le cubulete. Puneti uleiul intr-o craticioara apoi adaugati cepa, ardeii si usturoiul, caliti pentru 5 minute pana cand ceapa si ardeiul devin trenslucid.
Adaugati pasta de rosii si 50 ml apa. Caliti inca 5 minute. Taiati rosiile patratele si adaugati-le la sos, mai adaugati 100 ml apa, condimentati cu sare, piper, chimenul si boia de ardei. Acaperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mediu 10 minute.
Dupa cele 10 minute verificati daca s-au gatit rosiile, daca sunt gata dati focul la mic si spargeti cele 6 oua peste sos in locuri diferite.
Acoperiti tigaia ci capacul si lasati sa se gateasca 5 minute sau mai mult daca doriti ca ouale sa fie tari, mie una imi place galbenusul moale.
Serviti ouale su sosul alaturi si paine proaspata iar deasupra presarati patrunjel verde tocat.