Snitel de pui cu pesmet aromat

853
SHARE
loading...

snitel-de-pui-cu-pesmet-aromat[adsense float=’left’]O varianta mai speciala a snitelului de pui pane. La mine in casa sunt pe primul loc in lista de preferinte.
Ingrediente:
1 piept de pui mare fare oase si piele
150 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita ceapa granulata
2 oua batute
300 g pesmet
ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Taiati pieptul de pui in jumatate pe verticala, impartiti-l in doua parti egale.
Luati o parte de piept de pui si feliati-o pe orizontala, trebuie sa va iasa 3 bucati de carne de marime pieptului de pui dar mai subtiri, pe care le taiati iar in jumatate (obtinem bucati mai mici de snitele ca si in imagine). Procedati la fel si cu cealalta jumatate de piept de pui. Sarati si piperati carnea apoi o bateti usor cu ciocanul de snitele.

Separat bateti ouale cu putina sare. Faina o puneti intr-o farfurie mai mare. Pesmetul il puneti intr-o farfurie adanca si il amestecati cu ceapa si usturoiul granulat.

dati canra prin faina apoi prin ou si prin pesmet. Repetati acelasi procedeu cu toate bucatile de carne.

Puneti uleiul la incins intr-o tigaie (aproximativ 400 ml) si lasatil sa se incinga la foc mediu-mic.

Cand s-a incins uleiul puneti bucati de carne in ulei si prejiti-le pe ambele parti pana cand s-au rumenit bine, apoi le scoateti pe servete de hartie sa se stoarca de excesul de ulei.

Puteti servi snitelele cu garnitura de cartof piure, natur, copti, la cuptor sau alaturi de o salata.

loading...