O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Snitel din piept de pui cu sos de branza

snitel-din-piept-de-pui-cu-sos-de-branza
Un preparat foarte indragit fe multa lume in special de catre copii, iar combinatia dintre snitelul din piept de pui si sosul de branza este perfect. Sosul de branza il puteti folosi si la alte preparate, este usor si foarte gustos.

Ingrediente:
4 bucati piepot de pui fara piele si os
sare si piper
2 oua
2 linguri de apa
300 g pesmet
150 g faina
1/2 lingurita boia de ardei
2 linguri de unt
2 linguri de parmezan ras

Pentru sosul de branza:
2 linguri de unt sau ulei la alegere
2 linguri de faina
250 ml lapte
1 lingura de sos Worcestershire
200 g branza chedar sau orice alta dupa preferinte
patrunjel tocat foarte marunt.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava cu hartie de copt sau o ungeti usor cu unt.
Asezonati puiul cu sare si piper dupa gust.
Luati un bol mic si amestecati galbenusurile de ou cu putina apa pana obtineti o mixtura.
Puneti pesmetul intr-o farfurie plata si il amestecati cu o treime din cantitatea de faina, cu boiaua si cu parmezanul ras.
Introduceti puiul in mixtura de ou iar apoi il treceti prin farfuria cu pesmet, boia si parmezan.
Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mai mare anti aderenta. Puneti puiul in tigaie si prajiti la foc mediu-mare pentru aproximativ 2 minute pentru fiecare parte.
Puneti apoi puiul in tava de copt apoi il bagati in cuptor si il coaceti aproximativ 25 de minute sau pana este gata.
Intre timp puneti intr-o tigaie cele doua linguri de unt sa se topeasca. Cand s-a topit untul adaugati faina, amestecati si lasati 30-40 de secunde sa se prejeasca. Dupa acest timp adaugati treptat laptele amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce ati adaugat tot laptele lasati sa fiarba sosul pana cand se ingroase apoi adaugati sosul Worcestershire si branza, amestecati pana cand se topeste is se omogenizeaza toata branza.
Serviti snitelul cu sos de branza si patrunjel tocat deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.