Somon in glazura de otet balsamic

961
SHARE
loading...

somon-in-glazura-de-otet-balsamicAceasta reteta se mai poate numi si Totul in doi deoarece cantitatile sunt in numar par cate 2 din fiecare. Dupa cum va spuneam si in alte retete, nu toata lumea stie sa gateasca diferite feluri de mancare complicate, de aceea mi-am propus sa va arat cateva retete simple si rapide pe care le puteti pregati pentru familia dumneavoastra.

Iata de ce avem nevoie:
2 bucati de file de somon
2 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
2+1 linguri de otet balsamic
2 linguri de miere
2 linguri de mustar dijon
sare si piper dupa gust
patrunjel verde tocat pentru decor.

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade. pregati o tava cu hartie de copt. Curatati usturoiul si zdrobiti-l cu latul cutitului.
Puneti intr-o tigaie uleiul si usturoiul sa se prajeasca putin, atentie sa nu se arda, cand incepe sa se rumeneasca usturoiul pe margini trebuie scos din ulei. Dupa ce am scos usturoiul, adaugam cele 3 linguri de otet balsamin, eu am scris 2+1 ca sa fie reteta totul in doi :). Adaugam si mustarul, mierea apoi condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba sosul pana cand vedem ca incepe sa devina lipicios si a scazut putin aproximaiv 4-5 minute nu mai mult.
Punem bucatile de somos cu pielea in jos pe tava, apoi cand este gata sosul turnam jumatate din acesta usor cu o lingura peste bucatile de peste, avand grije sa fie acoperite toate partile. Bagam tava la cuptor si coacem pentru 5-7 minute, glazuram iar pestele, il bagam iar in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care verificam daca este gata.
Pestele este gata cand carnea este ferma la atingere. Mai putem verifica pestele daca este gata si ridicandu-l de o parte usor astfel incat sa se crape pe mijloc, iar daca in sectiune este roz pestele este gata.
Daca respectati timpul de coacere sigur pestele va fi gatit perfect.
Daca bucatile de somon sunt mai inguste decat cele din poza, reduceti timpul de coacere cu cate 1 minut.

loading...