Sos alfredo

8194
SHARE
loading...

sos-alfredo
Sosul Alfredo este unul dintre preferatele mele, ceii care cunosc bucataria italiana stiu ca este folosit atat pentru paste cat si pentru pizza in bianco, fripturi, cartofi la cuptor sau fierti, conopida gratinata si multe alte preparate. Azi vreau sa va prezint varinata facuta in casa.

Ingrediente:

250 ml smantana pentru gatit
2 catei de usturoi
100 g parmazan ras
2 linguri de ulei de masline
5-6 fire de oregano proaspat sau 1/2 lingurita uscat
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Puneti uleiul intr-o tigaie la incalzit pe foc mediu. Zdrobiti cu latul cutitului cateii de usturoi apoi punetii in uleiul inca rece.

Caliti 1 minut pana cand usturoiul incep sa prinda culoare pe margini.

Adaugati smantana, oregano tocat marunt daca folositi proaspat, parmezanul ras, sare si piper.

Amestecati bine si lasati-l sa fiarba pana cand se ingroase putin si parmezanul s-a topit.

Opriti focul potriviti inca de sare si piper daca mai este nevoie.

Daca ptrgatiti paste acum este momentul sa puneti pastele peste sos, puneti tigaia iar pe foc pentru 2 minute.
Aceasta este varianta usoara si fara gluten a acestui sos.

Reteta clasica este cu:
50 g unt, 1 lingura de faina, 250 ml smantana, 100 g parmazan, 2 catei de usturoi, oregano, sare si piper.

Se topeste untul apoi se adauga cateii de usturoi zdobit si faina, prajiti pentru 1 minut apoi adaugati treptat smantana lichida, amestecati cu un tel.

Dupa ce ati adaugati smantana si a inceput sa fiarba sosul adaugati oregano tocat sau uscat, parmezanul. Amesetcati pana cand se topeste tot pamezanul apoi asezonati cu sare si piper.
In retete viitoare va voi prezenta si alete retete in care vom folosi sosul Alfredo.

loading...