Struguri imbracati in ciocolata

889
SHARE

struguri-in-2-tipuri-de-ciocolata
[adsense float=’left’]
Este un desert foarte aspectos si delicios, face fata cu brio la diverse ocazii, de sarbatori si se prepara foarte repede, in doua cuvant delicios si usor.

Ingrediente:
12 boabe de struguri albi
12 boabe de struguri negri
50 g ciocolata neagra sau cu lapte menaj
50 g ciocolata alba menaj
2 linguri de coniac
2 lingurite ulei

Mod de preparare:
Spalati bine strugurii apoi scoateti boabele de strugure de pe ciorchine cu ajutorul unei forfecute lasand la fiecare bob o codita de 5-8 mm. Lasati struguri un pic la stors apoi cu un servetel de harteie uscatii bine.
Ciocolata alba si cea neagra se pune in cate un vas apoi fiecare vas se pune deasupra unui vas in care in prealabil sa pus apa la fiert. Atentie apa care fierbe nu trebuie sa atinga vasul in care este ciocolata. In ciocolata se adauga o lingurita de ulei de floarea soarelui si o lingura de coniac. Asa se topesc ambele tipuri de ciocolata.
Cand ciocolata este lichida se ia cate un bob de strugure alb bine sters si uscat si se trece partial sau de jumate prin ciocolata neagra. Strugurii negri se trec prin ciocolata alba sau se mai poate face si jumatate in ciocolata alba si cealalta in neagra cum vreti voi. Asezati boabele de struguri imbracati in cicolata pe un grilaj si lasati sa se intareasca.
Servitii pe un platou pudrat cu cacaoo si zahar pudra.