O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Supa crema de broccoli cu paine prajita si usturoi

Supa crema de brocoli

Supa crema de broccoli este una dintre supele mele preferate. Am facut-o prima data cand avea fetita mea cea mare 1 an, doar asa am reusit sa o determin sa manance broccoli.

Pe cat de simpla este de preparat aceasta supa pe atat de gustoasa si plina de beneficii este.

Broccoli ar trebui sa il consumam zilnic, este una dintre cele mai sanatoase legume (se afla in top 10 mondial).Contine foarte multa vitamina C si vitamina K, este un antioxidant perfect.

Ingrediente necesare pentru Supa crema de broccoli

  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 buchet mare de broccoli 700-800 g
  • 50 g unt
  • sare si piper dupa gust.

Supa crema de broccoli – Mod de preparare

Curatam cartofii, telina si morcovii de coaja. Spalam si taiem felii legumele. Cu cat taiem mai mici legumele, cu atat vor fierbe mai repede.

Buchetul de broccoli il portionam astfel, tinem de tulpina mai groasa si cu un cutit taiem de jur imprejur buchetetlele de broccoli. Tulpina ramasa o feliem ca pe cartofi si morcovi deoarece este mai lemnoasa si fierbe mai greu decat buchetelele.

Punem legumele spalate si feliate intr-o oala fara buchetelele de broccoli, pe acestea la adaugam mai tarziu, turnam apa rece peste ele cat sa le acopere bine, cam 2 degete peste legume. Punem sare dupa gust apoi punem oala la foc mediu. Lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape gata, atunci adaugam buchetelele de broccoli ramase, mai lasam sa fiarba cateva minute pana cand toate legumele sunt fierte.

Supa crema de brocoli

Supa crema de brocoli cu paine prajita si usturoi

Scoatem legumele din apa in care au fiert (nu aruncam apa), le punem intr-un bol si le mixam cu mixerul vertical pana obtinem o pasta, adaugam cate un polonic de supa din cand in cand ca sa fie mai usor de pasat.

Cand am obtinut o pasta fina cat de cat adaugam untul, mixam bine in continuare. Adaugam supa cat sa avem o consistenta cremoasa dar in acelasi timp lichida. Supa crema trebuie sa curga nu sa stea in lingura.

Servim supa calda cu un fir de ulei de masline deasupra si paine prajita cu usturoi. O adevarata desfatare!

Pofta buna!

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.