Supa crema de cartofi picanta

840
SHARE
loading...

Supa crema de cartofi picanta
[adsense float=’left’]Supa crema de cartofi picanta
Ingrediente:
2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau ulei de arahide
1 lingura de unt
1 ceapa mare
1 lingura praf de curry
2 cartofi mari
500 ml lapte
1 cub maggi sau knor de legume
1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:
Puneti untul si uleiul intr-o cratita, lasati pana se topeste untul apoi aaugati ceapa tocata marunt, presarati putina sare si acoperit cu un capac, lasati sa se caleasca bine aproximativ 2 minute apoi adaugati pudra de curry mai lasati sa se caleasca inca 1 minut apoi adaugati cartofii taiati cubulete mici si mai lasati 5 minute sa se mai gateasaca. Se adauga Lptele si 500 ml de apa, cubul de maggie, se potriveste cu sre si piper iar apoi se lasa sa fiarba 15-20 minute pana cand cartofii sunt fierti bine.
Dupa ce au fiert cartofii se ia supa de pe foc se mai asezoneaza daca este nevoie apoi se lasa 10 minte sa se raceasca. In acest timp tocati patrunjelul marunt si pregatiti belnderul. Dupa ce a stat putin turnati supa in belnder sau cu ajutorul unui tocator de mana, belndati bine pana obtineti o crema. Dupa ce am obtinut crema impartiti-o in castroane, presarati patrunjel verde deasupra. Outeti calii separt putina ceapa taiata solzisori si caramelizata cu putin zahar. Caramelizarea se face astfel:
Ptne-ti intr-o tigaie ulei la incins apoi puneti ceapa taiata solzisori si prajiti pana isi schimba culoarea, puteti presara putina sare sa se inmoaie mai repede, cand ceapa incepe sa devina putin trensparenta aaugati 1 lingura de zahar si continuati caamelizarea pana devine maro deschis. ceapa asfel obtinuta o presaram deasupra supei alaturi de patrunkelul verde.

loading...