Supa de pui cu taietei

763
SHARE

supa de pui cu taietei de casa
[adsense float=’left’]Aceasta supica este preferatat fetelor mele si e nelipsita in fiecare sapatamana la noi in casa. Iata ce ne trebuie:
Ingredinte:
1 kg de tacamuri de pui
2 buc morcovi
2 buc pastarcac sau patrunjel radacina
1 gulie
1 telina radacina
1 legatura de patrunjel verde
250 g taietei fideluta de casa reteta o gasiti aici http://www.reteteculinare.com.ro/paste-si-taietei-de-casa/

Mod de preparare:
Curatam legumele si le taiem pe lungime in jumatate, apoi spalam tacamurile de pui. Intr-o oala mare, macar 5 litri, se pune apa rece, apoi adaugam carnea de pui si legumele, punem la fiert oala la foc mare pana da in clocot, adaugam sare si piper, dupa ce a dat in primul clocot dam focul la minim si lasam sa fiarba asa pana cand legumele sunt fierte.
Cand legumele sunt aproape fierte punem dseparat in alta oala mai mica apa cu sare pentru taietei.
Dupa ce au fiert legumele su carnea le scoatem si strecuram supa.
Taieteii de asemenea ii fierbem in apa cu sare si apoi ii strecuram si ii spalam in apa rece, pentru a opri fierberea. Se taie patrunjelul verde marunt si se presara in supa apoi punem taieteii.
Se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra, puteti pune si carne sau legumele care au fiert in supa.