Tarta cu fructe si crema de vanilie

1370
SHARE
loading...

tarta-cu-fructe-si-crema-de-vanilieRetetele pentru aluatul fraged, pentru ca asa se mai numaste aluatul pentru tarta, este unul clasic cu reguli, gramaje si ingrediente clare. Iata cum preparam o tarta simpla si rapida.

Ingrediente:
pentru crusta:
200 g faina
100 g unt
un varf de cutit sare
70 ml apa rece
pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
1 budinca de vanilie
100 g zahar
Pentru topping fructe proaspate de sezon.
2 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Mai intai pregatiti aluatul astfel: Puneti faina intr-un bola poi adaugati untul rece taiat bucatele. Incorporati untul in faina cu degetele.
Cand faiana a devenit nisipoasa apaugati sarea si apa. Framantati un aluat potrivit de tare.
Infasurati aluatul in folie alimentara si bagati-l in frigider pentru 30 de minute.
In timp ce sta aluatul pregatim budinca astfel: Punem 400 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul. Cu laptele ramas dizolvam praful de budinca. Cand laptele a dat in clocot adauagam budinca dizolvata si fierbem 2-3 minute.
Lasam budinca sa e racasca putin.
Intre timp ungeti o forma pentr tarta cu unt apoi intindeti aluatul intr-o foaie subtire cam de jumatate de cm.
Puneti aluatul in forma de tarata apoi intepeti foaia cu o furculita. Bagati foaia in cuptor pentru 15 minute sau pana cand se rumeneste bine.
Scoateti crusta pentru tarta din cuptor lastai-o sa se raceasca 5 minute apoi scoateti-o din forma cu grija pe un suport.
Dupa ce sa racit crusta punem budinca inca calduta in crusta apoi presaram fructe deasupra.
Fructele pot vaia de la capsuni la fructe de padure, cirese, visine etc..
Pentru a se conserva mai bine fructele si pentru a obtine un luciu frumos, incalziti putin gemul de case apoi adaugati 2 linguri de apa. Cu o pensula ungeti fructele taiate dar si cele intregi cu gemul de caise.
Bagati tarta in figider si lasati-o sa se odihneasca 3-4 ore sau peste noapte.

loading...