Tort cu crema de capsuni si iaurt

1082
SHARE
loading...

Acest tort se prepara in maxim 30 de minute si se poate servi dupa cateva ore. Este un tort racoros, de sezon si foarte usor de preparat.

Ingredinete:
Pentru crusta:

2 cupe de biscuiti aproximativ 300 g
5 linguri de unt
daca biscuiti nu sunt dulci adaugati si 2 linguri de zahar pudre.

Pentru crema de capsuni:
80 ml apa foarte rece
4 linguri de zeama de lamaie
10 g gelatina
500 g piure de capsuni
1 esenta de vanilie
o ciupitura de sare
3 linguri de treuvia indulcitor sau 3 linguri de zahar
250 ml iaurt grecesc
Pentru decor
capsuni proaspete, fisca batuta si cateva frunze de menta.

Mod de preparare:

Puneti biscuiti zdrobiti intr-un castron apoi turnati untul topit peste biscuiti, amestecati bine in asa fel incat untul sa cuprinda toti biscuiti. Daca biscuitii sunt foarte uscati mai puteti adauga 1 lingura de unt topit.
Puneti biscuiti cu unt intr-o forma apoi presatii bine. Bagati forma in frigider pentru 30-40 de minute.

Crema de capsuni o preparati astfel:
Puneti apa si sucul de lamaie intr-un castron apoi preasarati gelatina peste acestea. intre timp puneti capsuni pentru piure in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu cele 3 linguri de truvia, esenta de vanilie, sarea si iaurtul grecest. Mixati bine pana cand obtineti un piure fin.

Puneti gelatina pe baie de aburi pana cand se topeste complet dar fara sa fiarba. Turnati gelatina peste compozitia de capsuni si iaurt, amestecati bine cu un tel pana cand s-au combinat bine.

Turnati crema de capsuni peste crusta de biscuiti, trantiti de 3-4 ori forma de blatul de lucru pentru a sparge bulele de aer.

Bagati forma in frigider sa se inatreasca.
Dupa ce s-a intarit crema se scoate din forma de tort si se decoreaza cu frisca, capsuni proaspete si frunze de menta.

Nota: puteti adauga si cateva frunze de menta tocate marunt in piureul de capsuni, acestea ii vor da un plus de gust si va fi mai racoros tortul.

loading...