Tort cu sfecla rosie si crem de iaurt

995
SHARE
loading...

tort-cu-sfecla-rosie-si-crema-de-iaurt[adsense float=’left’]Ingrediente:
6 oua
1 sfecla rosie mica
5 linguri faina
2 linguri amidon de porumb
6 linguri zahar
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita colorant rosu

Pentru crema:
500 ml iaurt
2 foi de geletina
200 g zahar pudra
1 esenta de vanilie
Pentru sirop:
400 ml apa 150 g zahar
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:
Se porneste cuptorul si se regleaza la 180 grade.
Se separa albusul de galbenus, albusul se bate spuma cu un varf de cutit de sare iar cand s-a intarit spuma se adauga 2 linguri de zahar si se mai bate pana devine lucios. Separat se da pe razatoarea mica, cea mai fina sau se fruleaza cu robotul de bucatarie. Galbenusuriel se spumeaza cu cel 3 linguri de zahar ramase apoi se adauga praful de copt, colorantul rosu si sfecla rosie se mai mixeaza putin apoi se adauga faina, amidonul. Se amesteca jumatate din cantitatea de albus cu galbenusurile amestecand energic, apoi se adauga cealalta jumatate de albus si se amesteca cu grija.
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt se unge cu putin ulei apoi se pune compozitia si se coace timp de 40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din forma cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit.
Siropul se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute apoi se adauga esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se topesc foile de geletina in putina apa calda. Separat se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie apoi dupa ce s-a topit gelatina se incorporeaza si aceasta in iaurt. Se amesteca bune si se da la rece pentru 15 minute.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in doupa pe orizontala apoi se insiropeaza se pune un strat de crema apoi se pune cealalta bucata de blat inca un rand de crema.
Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta sau dupa imaginatia fiecareia.

loading...