Tort diplomat

tort diplomat
Ingrediente:
5 oua
200 g zahar
1 esenta de vanilie
500 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina
1 punga piscoturi
1 cutie compot de ananas
100 ml apa

Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa la fiert. Intr-un castron care sta bine deasupara oalei, se sparg ouale se adauga zaharul si esenta de vanilie se bat bine cu telul apoi punem castronul pe oala in care fierbe apa, amestecam cu telul incontinu sa nu se prinda crema de fundul castronului, totodata prin baterea cremei cu telul se incorporeaza mai mult aer iar crema devine pufoasa si aerata. Lasam crema sa se raceasca.
In alt castron amestecam gelatina cu 100 ml apa, o lasam sa stea 10 minute apoi o punem la incalzit pe baie marine.
Atentie gelatina nu trebuie sa fiarba doar o incalzim putin sa se dizolve in intregime. Gelatina dizolvata o adaugam la crema de oua si amestecam bine. Strecuram ananasul si il taiem in bucatele mici. Batem frisca apoi adaugam crema de oua si ananasul taiat marunt. Amestecam bint toate ingredientele.
Intr-o forma de tort rotunda sau intr-o cratita punem pe fund un rand de piscoturi insiropate in siropul de ananas, iar pe marguni fixam piscoturi neinsiropate in pozitie verticala. Adaugam jumatate din cantitatea de crema apoi inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4 ore.
A doua zi scoatem tortul din forma si il decoram cu frisca batuta spuma si fructe. In jurul piscoturilor puteti lega o panglica va avea un efect excelent.