Trandafiri din foietaj cu sunca, spanac si mozzarella

1185
SHARE

Floricele din foietaj cu sunca, spanac si mozzarella
Azi fetita mea cea mica ma tot rugat sa-i fac ceva bun si desi nu prea aveam chef a trebuit sa improvizez ceva rapd si gustos.
M-am uitat prin frigider si am vazut ca am urmatoarel ingrediente:

2 bulgari de mozzarella
4 felii de sunca presata
5 cuburi de spanac congelat
2 catei de usturoi
1 pachet mic de foietaj
1 lingurita pasta de ardei

Aveam decongelat aluatul deoarece cu o seara inainte am vrut sa fac niste saratele rapide cu cascaval si susan, dar cum au strambat din nas can dle-am zis ce vreau sa prepara l-am folosit la acesti super gustosi trendafiri. Porniti mai intai cuptorul la 180 de grade.
Am pus 2 linguri de ulei intr-o tigaie mai micuta si am calit usor usturoiul apoi am pus spanacul cogelat si un pic de apa, sare si piper. Am sotat spanacul pana cand nu a mai avut deloc apa. Dupa ce am sotat bine spanacul si l-am pus sa se raceasca am taiat felii subtiri mozzarella si am pus-o intr-o sita sa se scurga bine. Eu am folosit mozzarela in zer proaspata, dumneavoastra puteti folosi din cea pentru pizza daca nu aveti bulgarasi sau chiar cascaval.
Am desfacut aluatul si am intins putin foaia, deoarace mi sa parut un pic prea groasa apoi am asezat feliile de sunca pe o paret a aluatului. Chiar pe margine am uns putin aluatul cu pasta de ardei, doar asa pentru decor si sa fie si ceva rosu. Am pus felii de mozzarela stoarse bine peste sunca dar si peste aluatul ramas gol. Peste partea de aluat pe care era doar mozzarella am intins spanacul.
Dupa ce le-am aranjat frumos am inceput sa rulez aluatul din partea cu sunca spre spanac. De mare ajutor mi-a fost folia in care a fost ambalat aluatul.
Dupa ce ati rulat aluatul taiati bucati de 3 cm latime. Puneti bucatile pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi bagati tava in cuptor pentru 25 de minute.