Vinete Bulgaresti

646
SHARE
loading...

vinete-bulgaresti
In preparat perfect, delicios si usor de preparat.

Ingrediente:
4 vinete
500 g rosi
50 ml ulei
4 catei de usturoi
2 cepe
150 g paine
200 g branza
1 legatura patrunjel verde
piper si sare dupa gust

Mod de preparare:
Vinetele se spala si se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se piseaza. Painea se taie cubulete iar patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Jumatatiele de vinete se sareaza si se intorc cu partea scobita in jos sa se scurga. Separat ceapa se inabuse in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga rosiile si miezul de la vinete, usturoiul, sare, piper, painea si patrunjelul. Se amesteca bine pentru omogenizare si se continula fierberea circa 10 minute. Cu aceasta compozitie se umple jumatatile de vinetele, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga 100 ml apa si se introduce tava in cuptor timp de 20 minute.
Preparatul se serveste cu branza si patrunjel verde deasupra.

loading...