O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
mic dejun

Wafe cu miere iaurt si smochine

wafe-cu-miere-iaurt-si-smochine
Wafele sunt perfecte atat pentru mic dejun cat si pentru desert sau sarate ca si inlocuitor de paine. Aazi vreau sa va prezint o varianta pentru micul de jun si deserturi. Eu am servit wafele iaurt si smochine proaspete imbracate in miere.

Ingrediente:
Pentu wafe:
2 oua,
220 g faina
1 praf de copt
400 ml lapte
1/2 lingurita sare
180 ml ulei vegetal sau 60 g unt topit
1 esenta de vanilie
2 linguri de zahar

Mod de preparare:

Se bat ouale cu un tel apoi se adauga zaharul, uleiul, sarea, esenta de vanilie si laptele. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
Separat intr-un bol mai mare se amesteca faina cu praful de copt apoi se toarna compozitia de oua si lapte peste faina si se amesteca continuu sa nu se formeze cocoloase. Se baga aparatul de wafe in priza sau daca aveti fome de silicon se inclzasta cuptorul la 200 de grade.
Cand sa infierbantat aparatul luati cu un polonic mai mic din compozitie si turnati in forma pana la nivel, inchideti capacul si lasati wafele sa se rumeneasca.
Cand sunt gata se scot pe o farfurie pe care in prealabul ati pus o smochina taiata in 4 si o lingura de iaurt in mujlocul ei. Puneti wafele langa smochina si stropiti cu miere peste tot. Serviti imediat.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.