Zabaione reteta originala

2400
SHARE
loading...

Toata lumea a auzit de crema zabaione, este o crema de pe meleaguri Italiene si are la baza ouale si zaharul.
Este o crema usoara, se prepara destul de repede si se serveste alaturi de biscuiti amaretto.
Ingrediente:
5 galbenusuri
2 linguri de zahar
50 ml lichior limoncello (este un lichior de lamaie retete aici: http://www.reteteculinare.com.ro/lichior-limoncello/
Coaje de lamaie pentru decor sau ciocolata rasa.

Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa pe foc, vasul in care puneti galbenusurile trebuie sa se portiveasca peste oala pentru ca vom pregati crema pe baie de aburi.
Separati galbenusurile de albusuri. Pentru aceasta reteta vom folosi doar galbenusurile, cu albusurile ramase puteti pregati cateva bezele sau o prajitura pavlova.
Puneti zaharul peste galebenusuri apoi bateti-le cu un tel pana cand isi schimba culoarea si zaharul s-a dizolvat. Adaugati lichiorul Limoncello amestecati bine apoi puneti vasul peste oala in care fierbe apa. Vasul cu galbenusurile nu trebuie sa atinga apa din oala.
Bateti continuu galbenusurile pana cand compozitia devine cremoasa dar destul de groasa. Nu trebuie tinute foarte mult pe aburi deoarece se transforma in omleta. Crema va fi gata dupa aproximativ 10-15 minute in functie de cat de gros este fungul vasului in care pregatiti crema.
Serviti crema Zabaione in cupe cu coaje de lamaie rasa deasupra, ciocolata rasa sau diverse fructe alaturi de biscuiti amaretto.

loading...