Pregatirea prajiturilor si a torturilor necesita o atentie mai sporita decat gatitul, de aceea in urmatoarele cateva randuri vreau sa va prezint cateva sfaturi si trucuri pentru a prepara desertul perfect.
Sfaturi Importante la Prepararea Prajiturilor
Mai intai de toate trebuie sa va spun cateva lucruri care sunt importante atat la prepararea prajiturilor cat si la gatit si anume:
- Inainte de a incepe sa preparati orice preparat mai intai cititi cu atentie reteta.
- Pregatiti ingredientele de care aveti nevoie si cantariti-le.
- Pregatiti ustensilele pe care le veti folosi.
Dupa ce ati aflat cele trei reguli de baza in bucatarie, va puteti apuca de prepararea desertului in sine sau de gatit.
Ce Folosesc in Bucatarie?
Iata cele cateva trucuri pe care eu le folosesc in bucatarie.
- 1. In loc sa tapetati tavile cu unt si faina mai bine le tapitati cu hartie de copt. Avantajul de a folosi hartia de copt este ca prajitura nu va avea fundul plin de faina si nici nu va fi plina cu unt sau ulei care de multe ori se arde.
Un alt avantaj obtinut prin folosirea hartiei de copt este ca nu trebuie sa va chinuiti sa curatati arsura de pe tavi.
Daca preparati pandispan, nu tapetati niciodata cu hartie de copt marginile tavii, tapetati doar fundul tavii astfel ca marginile sa ramana inalte si drepte.
- 2. Cand se bat albusurile se adauga un praf de sare sau un strop de suc de lamaie, astfel ele se vor bate mai repede si se vor intari mai bine.
- 3. Cand se bate frisca nu se foloseste niciodata treapta cea mai mare a mixerului, ci o viteza medie.
- 4. Ca sa intindeti aluatul mai usor si fara sa se rupa, puneti-l intre doua folii si intindeti-l, astfel nu se lipeste nici de sucitor si nici nu inglobati in aluat mai multa faina decat este necesar.
- 5. Cand topim ciocolata, o rupem in bucati mici si cat de cat uniforme. Punem ciocolata intr-un vas pe bain-marie astfel se va topi incet si uniform. Sanu uitati sa amestecati din cand in cand.
- 6. Pentru a afla daca prajitura este coapta se face o proba. Se infige o scobitoare sau o tepuse de la frigarui in partea cea mai groasa a prajiturii. Daca pe tepuse raman urme de aluat, atunci aluatul nu este gata si trebuie sa mai stea in cuptor.
- 7. Inainte de a scoate prajitura din tava, trebuie s-a o desprindeti usor de pe margini cu ajutorul unui cutit.
- 8. Inainte de a insiropa un blat sau o prajitura, aceasta trebuie strapunsa cu o furculita astfel siropul va patrunde mai usor in ea.
- 9. Pentru taierea in bucati a prajiturilor din aluat dospit sau cu foi, se foloseste un cutit cu zimti, iar pentru torturi si prajituri mai moi, un cutit cu lama neteda inmuiat in apa. Aluaturile plate si crocante, precum si cel de pizza se pot felia cu taietorul rola de pizza.
- 10. Cand prajiti nucile sau alunele de preferat ar fi sa folositi o tigaie de inox. Prin prajirea nucilor sau alunelor gustul acestora se intensifica.
Daca vreti sa radeti ciocolata bagati-o mai intai in firgider sa se intareasca, iar apoi o dati pe razatoare.
Daca prajitura este rumenita deja la suprafata dar nu si in interior inseamna ca inca nu e gata.
O veti acperi cu o folie de aluminiu si veti continua coacerea. Daca insa scobitoarea este curata inseamna ca prajitura este gata.
Concluzie
Acestea sunt cele 10 trucuri de baza pe care trebuie sa le stiti atunci cand va hotarati sa preparati singure prajituri si torturi acasa.