10 sfaturi si trucuri pentru prajituri si torturi

5924
SHARE
loading...

10-sfaturi-si-trucuri-pentru-prajituri-si-torturi
Pregatirea prejiturilor si a torturilor necesita o atentie mai sporita decat gatitul, de aceea in urmatoarele cateva randuri vreau sa va prezint cateva sfaturi si trucuri pentru a prepara desertul perfect.

Mai intai de toate trebuie sa va spun cateva lucruri care sunt importante atat la prepararea prejiturilor cat si la gatit si anume:
– Inainte de a incepe sa preparati orice preparat mai intai cititi cu atentie reteta.
– Pregatiti ingredientele de care aveti nevoie si cantariti-le.
– Pregatiti ustensilele pe care le veti folosi.
Dupa ce ati trecut de cele trei reguli de baza in bucatarie va puteti apuca de prepararea desertului sau de gatit.

Iata cele cateva trucuri pe care eu le folosesc in bucatarie.

1. In loc sa tapetati tavile cu unt si faina mai bune o tapetati cu hartie de copt. Avantajul de a folosi hartia de copt este ca prejitura nu va avea fundul plin de faina inpregnata cu unt sau ulei care de mukte ori se arde.
Un alt avantaj in faptul ca folositi hartia de copt este ca nu trebuie sa va chinuiti sa curati arsura de pe tavi.
Daca preparti pandispan nu tapetati niciodata cu hartie de copt marginile tavii dor fundul tavi astfel marginile vor ramane unalte si drepte.

2. Cand se bat albusurile se adauga un praf de sare sau un strop de suc de lamaie astfel, ele se vor bate mai repede si se vor intari mai bine.

3. Cand se bate frisca nu se foloseste niciodata trepta cea mai mare a mixerului, ci o viteza medie.

4. Ca sa intindeti aluatul mai usor si fara sa se rupa puneti-l intre doua folii si intindeti-l astfel nu se lipeste nici de sucitor si nu inglobati in aluat mai multa faina decat este necesar.

5. Cand topim ciocolat o rupem in bucati mici si de marime uniforma. Punem ciocolata intr-un vas pe bain-marine astfel se va topi incet si uniform. Trebuie sa amestecam din cand in cand. Daca vreti sa radeti ciocolata bagati-o mai inati in firgider sa se inatreasca si mai apoi o dati pe razatoare.

6. Pentru a afla daca prajitura este coapta se face o proba. Se infige o scobitoare sau o tepuse de la figarui in partea cea mai groasa a prajiturii. Daca pe tepuse raman urme de aluat, atunci aluatul nu este gata si trebuie sa mai stea in cuptor.
Daca prejitura este rumenita deja la suprefata dar in interior inca nu e gata se acopera cu o folie de aluminiu. Daca insa scobitoarea este curata inseaman ca prejitura este gata.

7. Inainte de a scoate prejitura din tava trebuie s-ao desprindeti usor de pe margini cu ajutorul unui cutit.

8. Inainte de a insiropa un blat sau o prejitura acesta trebuie starpuns cu o furculita astfel siropul va patrunde mai usor in acesta.

9. Taierea in bucati a prejiturilor Pentru prejiturile din aluat dospit sau foi se foloseste in cutit cu zimti iar pentru torturi si prejituri mai moi un cutit cu lama neteda inmuiat in apa. Aluaturile plate si crocante, precum si cel de pizza se pot felia cu taietorul rola de pizza.

10. Cand prejiti nucile sau alunele de preferat ar fi sa folositi o tigaie de inox. Prin prajirea nucilor sau alunelor gustul acestora se intensifica.

Cam acestea ar fi cele 10 trucuri de baza pe care trebuie sa le stiti atunci cand preparati prajituri si torturi.

loading...