Aceasta reteta de aluat de pizza este folosit in toate pizzeriile din Italia. Este aluatul de baza pentru orice tip de pizza vreti sa preparati.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
500 g faina
5 g de drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
2 lingurite de sare
350 ml apa rece de la gheata
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un bol mare puneti faina si sarea amestecati bine apoi adaugati uleiul de masline. Separat dizolvati drojdia si zaharul in putina apa calduta. Dupa ce ati dizolvat drojdia turnati-o peste faina si incepeti sa framantati bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de margini si de maini. Acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati cel putin o ora sa crasca.
Dupa ce a crescut aluatul il impartiti in doua daca folositi tavi rotunde pentru pizza.
Poate va mirat de ce folosim apa rece de la gheata, ei bine cu cat apa e mai rece cu atat aluatul va fi mai crocant iar faina nu va elimina foarte mult gluten. Cel mai bine daca aveti posibilitatea este sa folositi jumatate din cantitatea de faina alba iar cealalta jumatate fina din grau dur. Faina din grau dur ajuta la o digestie mia buna.