[adsense float=’left’]Berbec cu fasole verde
Ingrediente:
Carne de berbec (miel, oaie) 750 g
slanina 50 g
usturoi 20 g
ulei 125 ml
fasole alba 500 g
bulion de tomate 50 g
cimbru 1 fir
ceapa 250 g
piper sare
Mod de preparare
Carnea de berbec se curata de pielite, se spala, se impaneaza cu slnina si usturoi, se freaca cu sare, se lasa 2 ore in frigider, se unge o tava cu ulei si se aseaza carnea impanata se adauga putina apa si se baga in cuptor, stropindu-se din cand in cand cu sosul format. Fasolea se curata se spala si se pune la fiert schimbandu-se apa de 3-4 ori pana este fiarta. In ultima apa se pune sare. cand faolea este gata se scurge.
Ceapa se prejeste in ulei, se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa, se condimenteaza cu cimbru piper macinat si se mai fierbe cateva minute. Se toarna sosul peste fasole, se potriveste gustul cu sare si se mai fiebe 10 minute. Cartea de berbec se taie in feli subtiri si se serveste cu alaturi de fasole iar deasupra se mai aduga din sosul in care s-a fript carnea. Pofta buna!