Ingrediente:
1,5 cupe făină (200 g)
1 lingurita praf de copt
1 cana de piure de dovleac
1/2 ceasca margarina la temperatura camerei
2 oua mari
1 lingurita condiment pentru placinta o combinatie de scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, ienibahar
1.25 cupe plus 1 lingura de zahar (110 g + 1 lingura)
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita de sare
1 linguriță scortisoara mie imi place foarte mult
Mod de preparare:
Mai intai trebuie sa faceti piureul de dovleac astfel: curatati dovleacul placintar de coaje apoi il dati pe razatoarea mare. pune-ti intr-o oala 50 ml ulei de floarea soarelui apoi pumeti dovleacul ras si caliti bine pana cand obtineti un piure. Atentie trebuie sa amestecati continuu sa nu se prinda de fund. Sau coaceti in cuptor dovleacul apoi scobiti miezul.
Lasati piureul la racit iar intre timp porniti cuptorul la 180 de grade. Daca aveti dovleac copt il puteti folosi acela.
Puneti toate ingredientele intr-un bol apoi cu un mixer omogenizati bine compozitia. Intr-o tava de briose puneti hartie pentru briose apoi impartiti compozitia in cele 12 forme.
Bagati tava in cuptor pentru 25-30 minute.
Cand sunt coapte se scoate tava din cuptor si se lasa la racit 5-10 minute inainte sa le scoatem din forma.
se pot servi cu zahar pudra deasurpa sau cu frisca batuta cu scortisoara.