Un apreitiv gustos si foarte rapid de preparat. O bruschetta se poate obtine foarte usor doar cu rosii, busuioc si ulei de masline. Bruschetele sunt la mare trecere la orice petrecere si nu numai. Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti inainte toate oingredientele si inainte cu 10 minute de a le servii sa le asamblati.
Ingrediente:
pentru pesto-ul de spanac:
2 maini bune de spanac proaspat
o mana de frunze de busuioc
3 linguri de muguri de pin sau daca nu aveti nuci
2 catei de usturoi
sucul de la 1/2 lamaie
80 ml ulei de masline
1 ceasca de Parmigiano Reggiano razuit
pentru bruschette
200 g mozzarela proaspata
5-6 rosii
sare si piper dupa gust
1 felii de bagheta
Mod de preparare:
Mai intai preparati pestoul de spanac astfel: Spalati bine frunzele apoi uscatile cu centrifuga de salata sau daca nu aveti intr-un prosop.
Puneti frunzele de spanac intr-un robot de bucatarie adaugati frunzele de busuioc spalate impreuna cu restul de ingrediente si mixati pana and obtineti o pasta.
Puneti feliile de paien pe o tigaie gratar si prajiti-le pe ambele parti.
Spalati si atiati rosiile rondele impreuna cu branza.
Asamblarea bruschetelor se face cu cel mult 10 minute inainte de servire si se face astfel:
Pneti feliile de paine pe o tava apoi cu o lingurita intindeti pesto pe fiecare felie in parte. Puneti feliile de branza apoi cele de rosii desupra. Presarati cu sare si piper apoi stropiti cu ulei de masline.
Obtional puteti pune frunze de busuioc tocate deasupra.