O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Budinca de paine cu fructe uscate

O reteta practica, ieftina, usoara si foarte delicioasa. se prepara din resturile de paine uscata, cozonaci, briose si paine dulce. Durata de preparare este de maxim 40 de minute cu tot cu coacere, ceea ce face sa fie si un desert rapid.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele:

Ingredeinte:

360 g fructe uscate ca si , caise, prune, smocgine, stafide, coaje de lamaie si portocala confiata
100 ml rom sau lichior de cafea la alegera
900 g paine uscata sau panettone, briose, cozonac etc. orice aveti prin casa
500 ml lapte
170 daca folofiti paine simpla si 120 g daca folositi cozonac sau alte produse dulci
7 oua
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade.
Taiati painea in cuburi potrivite. Intr-un castron mai mare amestecati ouale cu laptele, vanilia si zaharul. Bateti bine pana cand zaharuyl se topeste.

Tocati marunte fructele uscate (caisele, prunele, smochine coaja de portocala si lamaie confiate) apoi adaugati-le in laptele cu ou impreuna cu painea taiata cuburi.

Amestectai bine astfel incat painea sa fie acoperita cu lapte. Lasati compozitia sa stea 10 minute timp in care ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Puteti folosi orice fel de tava, eu am folosit aceasta forma pentru un aspect mai frumos.

Dupa ce painea a absorboit lichidul puneti compozitia in tava, nivelati bine apoi puneti tava intr-o alta tava in care ati pus apa fierbinte.

Bagati cele doua tavi in cuptor pentru 20-25 de minute in functie de cuptor la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt budinca lasati-o in forma 10-15 minute apoi scoateti-o usor si lastai-o sa se raceasca complet.

Puteti servi budinca simpla sau cu frisca batuta, sos caramel si topping de fructe.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.