[adsense float=’left’]Ingrediente:
1/2 cana de faina
2 cani de lapte
2 oua
1 varf de cutit de sare
4-5 linguri de zahar
1 foaie aluat foietaj
Pentru caramel:
150 g zahar
50 g unt
Mod de preparare:
Foaia de foietaj, din comert, se intinde putin apoi se taie in 9 patrate. Forma pentru briose se unge cu ulei, apoi se ia cate un patrat din aluatul foietaj si il punem in forma pana umplem toate formele, aluatul trebuie lipit bine de marginile formei pentru a nu risca sa gada marginile la coacere, apoi le bagati in cuptor la 200 grade pana se rumenesc putin pe margini si cresc in mijloc. Intre timp cu ajutorul mixerului amestecati faina, laptele, ouale, zaharul si sarea pana obtineti o compozitie lichida omogena. Scoateti forma de briose din cuptor si cu ajutorul unei lingurite apasati mijlocul aluatului pentru a face loc compozitiei lichide pe care o turnati in forme pana la nivelul aluatului apoi dati la cuptor pentru 25 minute.
Separat puneti zaharul la topit si caramelizati-l pana capata o culoare maro mai inchis apoi adaugati untul si lasati sa fiarba asa pana se topeste tot zaharul, daca au ramas gogoloase strecurati sosul.
Scoateti minibudincile din cuptor si turnati sosul de caramel deasupra apoi lasati sa se raceasca.