O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Cas de oua

cas de oua 2
[adsense float=’left’]Cas de oua

Ingrediente:
1 l lapte
1 esenta de vanilile
10 oua
150 g zahar

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert, ouale se bat ca si pentru omleta cu zaharul si esenta de vanilie. Cand laptele da in clocot se toarna ouale batute, se amesteca putin apoi se lasa sa se adune, amestecam usor pe fund sa nu se prinda, dar cu atentie sa nu spargem bulgari care incep sa se adune. Cand observam ca ouale incep sa se ridice la suprafata amestecam incet, iar cand vedem ca s-a format un fel de branzica sau mai bine zis s-a despartit laptele de oua luam de pe foc. Intr-o strecuratoare punem un tifon si apoi turnam casul in el. Strecuratoarea o punem deasupra unei oale deoarece zeama care se stoarce se poate manca cu fulgi sau o putem folosi la crema de vanilie, este foarte aromata si dulce. Optional se poate pune si stafide in oule batute inainte sa le turnam in lapte.
Aceasta reteta o am de la bunica mea, ea obisnuia sa ne faca cate 2 bulgari de cas in fiecare an de paste unul simplu preferatul meu si unul cu stafide preferatul fratelui meu.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.