O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Cheesecake cu topping de rodie si mure

cheesecake cu rodie si mureUn desert indragit de foarte multa lume deci perfect prntru orice fel de ocazie. Nu este greu de preparat desi asa pare. este gata in aproximativ o ora.
[adsense float=’left’]Pentru blatul de biscuiti:
– 200 g biscuiti digestivi
– 100 g unt
Pentru crema de branza:
– 250 g branza de vaci
– 250 g mascarpone
– 300 g smantana grasa
– 180 g zahar
– 4 oua
– 125 g faina
– vanilie
Topping si decor:
– o rodie mai mare
– 100 g zahar
– 100 g mure congeleta
zahar pudra
Mod de preparare:
Mai intai de toate preparam blatul astfel: Sfaramam biscuitii cu un robot de bucatarie sau o sucitoare apoi topim untul si il adaugam peste biscuiti.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt, punem biscuitii cu unt si presam bine. Bagam tava in figider pana cand preparam crema de branza.
Punem intr-un bol toate ingredientele pentu crema si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena fara cocoloase. Scoatem tava din frigider si o bagam in cuptor la 200 de grade pentru 10 minute.
Dupa ce am copt biscuiti, scoatem tava, turnam peste biscuiti crema de branza apoi bagam iar tava in cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, sau pana cand s-a inchegat crema de branza iar la suprafata vedem punctulete rumene.
In timp ce se coace Cheesecake-ul pregatim toppingul de rodie astfel: Curatam rodia si scotem samburi, luam 2-3 linguri de samburi de rodie pentru decor iar pe restul ii punem intr-o tigaie impreuna cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Amestecam continuu si in acelasi timp presam samburi. Lasam sa fiarba 5 minute apoi punem compozitia intr-o sita si o pasam. Astfel obtinem un topping fin si omogen.
Dupa ce s-a copt Cheesecake -ul il lasam sa se raceasca apoi il scoatem din forma si-l punem pe un platou, turman desupra toppingul de rodie si ornam cu murea congelata si samburi de rodie pusi deoparte, presaram putin zahar pudra deasupra.
In loc de mascarpone puteti adauga branza de vaci sau ricotta.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.