O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri

Chiftelute de dovlecel si naut cu salata greceasca

chiftelute-de-dovlecel-si-naut-cu-salata-greceasca
Un preparat perfect pe timp de vara dar nu numai. Eu as manca asa ceva in orce moment al anului, este un preparat super gustos si racoritor. Aceste chifetlute merg perfect si in pita cu iaurt grecesc.

Ingrediente:
Pentru chiftelute:

1 conserva naut
1 doblecel mediu
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 ou
1 lingurita sare
1 canita pesmet

Pentru salata greceasca:
500 g rosii chery
1 castrevete
1 ardei kapia
o mana de masline
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de otet de vin
2 linguri marar tocat
1 ceapa rosie
sre si piper dupa gust

Mod de preparare:

Spalati dovlecelul apoi taiati capetele si dati- prin razatoare. Presarati putina sare si puneti-l intr-o sita sa se stoarca.
Scurgeti nautul si limpeziti-l apoi cu telul sau cu presa pentru cartofi piure sfarmati nautul.
Curatati ceapa si usturoiul apoi tocati-le marunt.

Puneti dovlecelul scurs impreuna cu restul ingredientelor intr-un castron si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena. Potriviti de sare si piper.

Formati chifetelute de marime portivita apoi prajiti-le in ulei incins.

Dupa ce le-ati prajit scoateti-le pe prosoape de hartie.

Pentru salata spalati rosiile, ardeiul, castrevetele, curatati ceapa apoi tocati-o solzisori, rosiile taiati-le in 2, castrevetele rondele iar ardeiul julien.

Puneti toate legumele intr-un castron apoi adaugati maslinele si mararul tocat. Separat in alt castronel amestecati uleiul de masline cu otetul de vin alb si sarea astfel formati un dressing pentru salata.

Turnati dressingul peste salata doar in momentul serviri.

Serviti salata alaturi de chiftelutele de dovlecel si naut.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.