O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Chiftelute din paste

chiftelute-din-paste
O metoda ingenioasa de a refolosi pastele ramase. Mie cel putin imi raman mereu paste, intr-o emisiune a lui Jamie Oliver am vazut cateva metode de a economisi si de a refolosi mancarea ramasa. Pastele ramase sunt destul de greu de reancalzit unde mai pui ca nu mai au acelasi gust ei bine ceea ce va propun in continuare o sa va placa.

Ingrediente:
3 cani de paste eu am abut spaghete cu sos rahu
2 oua
pesmet
1/2 cana de cascaval sau orice alta branza optional
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Tocati marunt spaghetele apoi puneti-le intr-un bol. Peste spaghete adaugati ouale si branza amestecati bine toate ingredientele. Adaugati cate un pic de pesmet pana cand obtineti o ompoziti optima pentru a modela chiftelele.

Puneti o tigaie cu ulei la incins apoi puneti chiftelele la prajit. Prajiti pe ambele parti aproximativ 2 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Le puteti servi alaturi de o salata mixta sau pe platou ca si apritiv.

Nota:
Puteti folosi orice fel de paste ramase, nu este neaparat sa folositi spaghete.
Cantitatea de pesmet variaza in functie de cat de lichid este sosul de la spaghete.
Daca chiftelele sunt prea seci puteti adauga un ou in plus.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.