O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Ciorba de varza cu costita afumata

ciorba-de-varza-cu-bors-si-costita-afumataEste una dintre cele mai simple preparate, chiar si un incepator o poate prepara cu succes.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 varza medie nu foarte mare
1 morcov mare
1 ceapa
1 legatura de marar verde
1 kg costita afumata
ulei 2 linguri
sare si piper dupa gust
1 lingura de delikat
2 linguri bors magic de la delikat

Mod de preparare:
Intr-o oala adanca punem apa la fiert cand a dat in clocot adaugam costita taiata bucati, o lasam sa se opareasca 5 minute dupa care aruncam apa si punem alta la fiert in care am adaugat si costita. Lasam sa fiarba pana cand carne incepe sa se desprinda usor de pe os. Prin oparirea costitelor scoatem o parte din gustul amarui de fum.
Se curata ceapa si morcovul si se dau pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi punem morcovul ras si calim putin pana cand observam ca uleiul isi schimba culoarea, atunci stim ca am extras betacarotenul din morcov si am obtinut si un colorant feumos pentru ciorba noastra. Adaugam ceapa mai calim 5 minute, adaugam morcovul si ceapa calite peste costitele afumate apoi,varza taiata felii subtiri sau grosier dupa cum doriti si mai punem apa pana cand toata varza este acoperita. Lasam sa fiarba pana cand varza s-a inmuiat, adaugam delikat, borsul si piper iar apoi gustam ciorbita, daca mai trebuie adaugam sare, lasam sa mai dea 2 clocote si la urma adaugam mrarul tocat marunt.
Cirbita o puteti face mai deasa sau mai lunga in functie de preferinte, adaugand mai multa sau mai putina apa.
borsul de la Delikat il puteti inlocui si cu bors de putina, dar acesta trebuie fiert in prealabil separat, puteti folosi si zeama de lamaie.
In orice fel o veti acri va iesi delicioasa.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.