Aceste clatite umplute cu nutele si presarate cu scortisoara este un desert numai bun pentru micul dejun dar nu numai. Copiilor mei le place asa de mult incat ar manca din ele si la pranz cat si la cina :). Daca le incercati nu o sa va para rau.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite:
1 1/2 cana de faina
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de zahar
1 lingurita de scortisoara
un pic de sare
1/4 cana de unt topit si racit
1 ou
o esenta de vanilie
1 1/4 cana de lapte
1/4 cana de nutella
Pentru zaharul cu scortisoara avem nevoie de:
4 linguri zahar
o lingura de scortisoara
Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite astfel:
Intr-un bol punem faina, praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara toate acestea le amestecam bine apoi turnam untul topit si racit si laptele treptat amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Lasam 10 minute aluatul sa stea. Intre timp amestecam zaharul cu scortisoara pentu al avea la indemana cand sunt gata clatitele. Punem nutella intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi, pana cand devine lichida.
Luam o tigaie antiaderenta si o punem pe foc mediu la incins. Imbubam un servetel de bucatarie cu putin ulei sau unt, eu sterg castronelul unde a fost untul topit si apoi racit cu un servetel. Cu servetelul imbibat in ulei sau unt stergem tigaia. Luam cu un polonic din compozitia de clatite, polonicul sa fie aproape plin, si turnam in tigaie. Compozitia trebuie sa ajunga putin si pe margini, turnam 2 lingurite din nutella lichida apoi mai punem putin din aluatul de clatite deasupra. Lasam sa se coaca clatita pana cand devine maro auriu apoi o intoarcem cu ajutorul unei spatule apoi coacem si pe cealalta parte. Dupa ce am copt clatitele le presaram cu zaharul amestecat cu scortisoara.