Va spuneam in articolul anterior ca azi am pregatit Cotlete de porc glazurate in otet balsamic cu garnitura de morcovi la cuptor. Am postat deja reteta pentru morcovi, acum a venit randul cotletelor de porc.
iata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
4 bucati cotlet de porc cu os
2 cpe rosii medii
2 catei de usturoi
150 ml otet balsamic
3 linguri de unt
1 fir mare de rozmarin tocat marunt
1 lingurita de cimbru uscat
2 linguri ulei
1 lingurita sare si piper
1/4 cana apa
Mod de preparare:
Puneti uleiul intr-o tigaie la incins, presarati sare si piper peste feliile de cotlet apoi le prajim pe ambele parti in tigaia incinsa.
Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti scoateti-le pe o farfurie si lasati-le deoapret. Cata timp se prejesc cotletele, curatati si taiati solzisori cepele, usturoiul tocat marunt.
Puneti untul in tigaia in care ati prajit cotletele apoi adaugati ceapa si usturoiul, caliti bine pana cand ceapa incepe sa se inmoaie si pe margini prinde culoare.
Adaugati otetul balsamic impreuna cu rozmarinul tocat marunt si cimbrul. Amesetcacti bine si lasati sa dea in clocot 1 minut dupa care adugati cotletele si lasati le pe foc inca 10 minute sau pana cand scade otetul si se ingroase.
Serviti coteletele alaturi de morcovi la cuptor (reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/garnitura-de-morcovi-copti-la-cuptor/ )si cartofi piure.