O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete cu fructe de mare

Crab cu sos alb si paste de casa

crab cu sos alb si paste1
[adsense float=’left’]Crab cu sos alb si paste de casa
Ingrediente:

300 g carne de crab
1 ceapa
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
250 ml smantana dulce
un varf de cutit nucsoara
sare piper dupa gust

Pentru pastele de casa
2 oua
faina cat cuprinde
sare

Mod de preparare:

Mai intai vom incepe prepararea pastelor, deoarece ele au nevoie de timp pentru a se usca. Spargem cele doua oua intr-un vas mai adanc si mai maricel, care ne ofera spatiu sa framantam, batem ouale bine cu furculita apoi adaugam sarea si faina cat cuprinde. Se poate face si cu faina integrala. Framantam bine cu mana aluatul pana se dezlipeste de pe degete si are o consistenta mai tare, il lasam sa staea 10 minute acoperit cu un prosop umed, apoi il intindem cu masina de intins sau cu un sucitor, pana obtinem o foaie mai subtire cam de 2 milimetri sau daca ne plac mai groase lasam foaia mai groasa. Lasam foaia sa se usuce 10 minute apoi presaram faina deasupra si o rulam, cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem fasii de 1 cm pe care apoi le rasfiram pe o fata de masa presarata cu faina, daca foaia este prea mare sau dorim taietei mai scurti o putem imparti in doua si obtinem astfel 2 rulouri si implicit taietei mai scurti. Lasam la zvantat taieteii 15 minute. Apoi le punem la fiert in apa clocotita cu sare, nu necestita mult timp de fierbere, cam 2-3 minute, de aceea pastele se adauga in apa clocotita atunci cand se adauga smantana in sosul cu carne de crab.
Sosul il preparam astfel:
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem 50 ml ulei de masline la incins, apoi cand uleiul este incins adaugam ceapa si usturoiul si le calim bine, cand ceapa a devenit sticloasa si moale adaugam carnea de crab, calim impreuna 3 minute apoi adaugam smantana, sarea, nucsoara rasa si piperul, lasam sa dea in clocot 2 minute apoi stingem focul.
Strecuram pastele si le adaugam direct peste sosul cu carne de crab fara a le spala, amestecam si servim cu nucsoara presarata. Pentru cei carore nu le place mancrea mai dulceaga puteti pune cate o felie de lamai pe farfurie.
Este o reteta pe care o puteti prepara si cu creveti, peste sau cuperci, inlocuiti carnea de crab cu alt ingredient si obtineti o reteta noua.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.