O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Muraturi si conserve

Cum se congeleaza Bamele ?

bame-congelate
Bamele sunt unele dintre legumele care nu sunt pe placul meu. Dar pentru ca am fost intrebata cum se conserva pentru iarna iata o metoda pe care am gasit-o si care a si dat rezultate.

Aceasta reteta nu este pentru o cantitate anume de bame puteti folosi 1 kg sau 10.

Spalti bine bamele apoi curatati-le de capete. Puneti o oala cu apa la fiert aproximativ 2/3 din volumul oalei si pregatiti un alt recipient cu apa rece cu gheata unde sa scoateti bamele.

Cand apa a dat in colcot adaugati bamele in apa clocotita si lasati sa fiarba 3-4 minute apoi cu o paleta scoateti-le din oala si bagatit-le direct in apa cu gheata sa se raceasca rapid.

Socul termic le va pastra culoarea si in acelasi timp fermitatea.

Scoateti bamele din apa rece doar cand s-au racit apoi uscati-le pe un prosop.

Dupa ce s-au uscat bamele asezati-le intr-un singur strat pe o tava si bagati-le la congelator. daca aveti optiunea de congelare rapida le figider o puteti folosi.

Dupoa ce s-au congelat asezati-le in pungi si bagati-le iar in cogelator. Se scot din congelator doar in momentul folosirii.

Puteti pune bamele si direct in punga dar riscati ca acestea sa-si midifice forma si sa se lipeasca una de alta.

Nota
Opariti maxim 1 kg de bame odata in oala, nu ingramaditi bamele in oala. Acest procedeu il puteti face pe rand.
Bamele se pot tine congelate 9-12 luni.
Cantitatea de apa trebuie sa fie destul de mare sa acopere bine bamele in momentul oparirii.
In functie de cum vreti sa folositi bamele le puteti lasa intregi sau le puteti taia rondele.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.