[adsense float=’left’]Dovlecei cu rosii, o mancare simpla rapida si delicioasa. Vara merge foarte bine. Iata ce ne trebuie:
6 dovlecei
10 rosii mari
2 legaturi patrunjel verde
1 legatura marar verde
50 ml ulei de masline
sare si piper dupa gust
100 g cascaval
Mod de preparare:
Dovleceii se spala se taie bucati sau felii si se inabuse in ulei cu putina sare.
Se aseaza intr-o tava, un rand de dovlecei, un rand de rosii taiate felii amestecate cu verdeata tocata marunt si sare.
Se mai stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la cupror la foc potrivit pana scade zeama de la rosii, radeti cascavalul deasupra si lasati sa se gratineze, se serveste rece, simplu sau cu iaurt deasupra.
Dovleceii se pot curata de coaja si seminte daca sunt prea mari si batrani, folositi dovlecelul intreg, necuratat de coaja doar daca este tanar si nu are inca dezvoltate semintele.