O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Drob de miel

drob de miel
[adsense float=’left’]Drob de miel

Ingrediente:

ficat de miel 300 g
plamani de miel 300g
ceapa 200 g
ulei 175 ml
prapore de miel ( grasimea de pe burta mielului care tine intestinele) 1 bucata
faina 40 g
oua 3 bucati
patrunjel verde 2 legaturi
cimbru 2 fier
piper si sare

Mod de preparare

Ficatul si plamanii de miel se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa la racit apoi se trec de 2 ori prin masina de tocat carne. Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga maruntaiele macinate, si se prajesc, amestecandu-se tot timpul cu o paleta sau lingura de lemn. Se lasa sa se raceasca, se adauga cimbrulpisat, verdeata tocata marunt, 2 oua, piper si sare apoi se amesteca.

Se umple praporele cu aceste amestec, i se da o forma in functie de tava. se trece prin faina si ou batut, se aseaza in tava cu ulei, se da la cuptor si se frige la foc potrivit. In loc de prapor se mai poate folosi si o foaie de foietaj.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.