Dragi prieteni azi am mai pregatit 4 borane de dulceata de capsuni dar nu simpla ci cu menta.
Tot ce ce va pot spaune este ca a iesit o bunatate. Va prezint mai jos metoda mea de preparare, daca o sa-o incercati nu o sa va para rau.
Ingrediente:
2 kg capsuni
1.5 kg zahar
zeama de la 2 lamai
2 maini de menta proaspata.
Mod de preparare:
Mai intai de toate spalati bine capsunii apoi curatatii de codite si de zonele lovite.
Taiati capsuni in 4 sa 6 depinde de marimea capsunii si de cat de mari vreti bucatile in dulceata.
Dupa ce le-ati curatat si taiat puneti zaharul peste ele. Acoperiti vasul cu un capac si bagati-l in frigider pentru cel putin 5 ore sau peste noapte.
Dupa ce au stat capsunii si au lasat zeama punetii intr-o cratita cu fund dublu lasati sa dea in 2-3 clocote apoi adaugati sucul de la lamai.
Lasati sa fiarba pana cand siropul se leaga si scade la jumatate, Amestecati sa nu se prinda de fundul cratitei.
Inainet sa fie gata dulceata cu 2 minute adaugati menta spalata si stoarsa de apa.
Dizolvati 2 aspirene in putina apa aprozimativ 10 ml si adaugati la dulceata.
Opriti focul si lasati dulceata sa se raceasca.