Eclere cu crema de vanilie si topping de ciocolata

1011
SHARE
loading...

Eclerele sunt prajiturile mele preferate, de aceea le prepar destul de des. Este o reteta simpla, desi toata lumea crede ca este foare greu sa prepari cojile, va spun sincer ca nu este. Aluatul se prepara in 20 de minute.

Iata ce ingrediente ne trebuie pentru cojile de eclere:
200 ml apa
100 ml ulei de floarea soarelui
200 g faina
un pic de sare
5 oua
Pentru crema de vanilie:
400 ml lapte
1 plic de budinca de la Dr Otker
4 linguri de zahar
150 g unt

Pentru topping:
200 g ciocolata menaj
50 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Mai intai pornim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava cu hartie de copt.
Punem apa si uleiul la fiert cu un pic de sare. Cand a dat in clocot adaugam faina in bloc (toata odata) si cu o lingura de lemn amestecam bine pana cand se omogenizeaza aluatul si devine o pasta tare.
Luam cratita de pe foc si ounem aluatul intr-un bol, il lasam sa stea 10 minute sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racit un pic incepem sa mixam aluatul in timp ce adaugam cate un ou pe rand. Dupa ce am adaugat toate cele 5 oua pe rand punem aluatul intr-un pos cu dui sau sprit si turnam aluatul in forma lunguiata sau rotunda dupa plac. Pentru forma lunguiata trebuie sa trecem posul cu altau in 3 randuri astfel: doua randuri de aluat unul lanaga altul si al treilea deasupre pe mijlocul celor doua.
Dupa ce am turnat toate eclerele in tava bagam tava in cuptor. In primele 15 minute nu trebuie sa deschideti deloc usa cuptorului. Cel mai bine ar fi sa nu deschideti usa decat atunci cand sunt aproape gata in aproximativ 20 de minute, in functie de cuptor si de grosime aluatului turnat.
Dupa ce s-au rumenit frumos se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cojile de eclere treuie sa fie tari la atingere.
Dupa ce s-au racit le umplem cu crema de vanilie preparata astfel:
Punem 300 ml de lapte la fiert, in laptele ramas dizolvam budinca si zaharul apoi cand laptele a dat in clocot adaugam budinca dizolvata si fierbem timp de 5 minute sau pana cand se ingroase.
Lasati budinca sa se raceasca.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune intr-un bol si se spumeaza 5 minute la viteza maxima apoi cand s-a racit budinca adaugam cate o lingura din aceasta la nt si mixam pana cand se incorporeaza bine apoi adaugam iar o lingura de budinca mixam sit tot asa pana cand am terminat budinca.
Taiem cojule de eclere de jumate le umplem cu crema cu ajutorul unui pos cu sprit.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida apoi cu o lingura turnam usor peste eclere. Preasara bomboane colorate si bagam eclerele in frigider pentru 1 ora.

loading...