Evantai de vinete

5473
SHARE
loading...

evantai-de-vinete
Cum abia acum incepe sezonul de vinete, nu ca am duce lipsa de ele in alte sezoane sunt destule din import, va propun o reteta simpla dar forte gustoasa, sanatoasa si usor de preparat.

Ingrediente:
1 vanata mare
2-3 rosii mari
3 catei de usturoi
200 g branza feta
cateva frunze de patrunjel si busuioc
3 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Preancalziti cuptorul la 200 de grade.
Spalati vanata, rosiile si frunzele de patrunjel si busuioc. Curatati cateii de usturoi.
Taiati vanata felii astfel incat sa nu le taiati de tot ci doar pana la codita. Sarati vanata intre felii si lasati-o sa se stoarca putin, sucul rezultat este amar.
Intre timp feliati rosiile rondele, tocati verdeata.
Puneti o coala de hartie de copt pe o tava, asezati vanata in tava, puneti felii de rosii, verdeata, feli de usturoi subtiri si barnza feta intre feliile de vanata. Stropiti cu uleiul de masline apoi condimentati cu sare si piper. Bagati tava in cuptor pentru 15 minute sau pana cand lichidul lasat de rosii si vanata s-a evaporat.

loading...