[adsense float=’left’]Farfalle cu sunca si sos alb
Ingrediente:
500 g paste farafelle fundite
250 g jambon sau sunca
1 ceapa mica
400 ml lapte dulce
2 linguri faina
3 linguri ulei
200 g parmezan
sare piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se toaca marunt. Jambonul sau sunca se taie patratele, se pune intr-o cratita uleiul cu ceapa la calit si se presara putina sare. Cand ceapa este aproape calita se adauga jambonul taiat cubulete se mai prajeste putin.
Cand si jambonul s-a prajit putin adaugam cele 2 linguri de faina amestecam bine si incet turmam cate un pic de lapte pana il terminam pe tot. Lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam 100 g parmezan ras, amestecam iar si dam cratita deoparte. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se strecoara dar nu le spalam cu apa rece.
Amestecam sosul si pastele, le lasam 2-3 minute sa se odihneasca apoi le servim cu parmezan ras deasupra.