O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Flori de dovlecel in aluat de clatite

flori-de-dovlecel-in-aluat-de-clatite
Aceasta reteta este varnata dulce de preparare a florilor de dovlecel. Intr-o reteta anterioara va prezentam florile de dovlecel umplute, ei bine acum vrau sa va prezint vanianta dulce a acestor superbe flori si anume in aluat de clatite.

Ingrediente:
24 flori de dovlecac
100 g faina
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
coaja de la 1/2 lamaie
un pic de sare
3 linguri de zahar
200 ml lapte

Mod de preparare:

Spalati bine florile de dovlecac si rupeti staminele din fiecare floare apoi lasatile pe un prosop la stors.
Separat intr-un bol se amesteca faina cu sarea, coaja de lamaie si zaharul. Intr-un alt castron bateti oul cu o furculita si adaugati treptat laptele. Turanti incet amestecand continuu laptele cu ou peste faina. Amestecati bine cu un tel sa nu ne faca gogoloase.
Compozitia obtinuta trebuie sa fie ca si cea pentru clatite.
Puneti ulei la incins intr-o tigaie apoi cand acesta este fierbinte luati cate o floare bagati-o prin aluatul de clatite si apoi puneti-o in uleiul incins. prajiti pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos.
Procedati inacest fel cu toate florile apoi cand sunt gata le scoateti din ulei pe prosoape de bucatarie sa se stoarca de excesul de ulei.
Serviti florile cu zahar pudra si scortisoara deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.