Un preparat repid, gustos fi foarte aspectos. Timpul estimat de preparare este de o ora pentru toate operatiile de preparare.
Ingrediente:
1 pachet foietaj decongelat
2 linguri de unt
1 lingura ulei de masline
4 cepe rosii mari
Unt 2 linguri
1 lingura cimbru proaspat tocat plus inca cateva cengute pentru decor
sare si piper
250 g Branza de capra sau vaca
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Curatati ceapa de coaja apoi taiati-o solzisori.
Intr-o tigaie puneti untul si uleiul de masline la incins. Adaugati ceapa si cimbrul apoi sotati bine.
Prajiti ceapa la foc mic timp de 20 – 25 de minute pana cand ceapa s-a inmuiat si s-a caramelizat. Punti ceapa deoparte sa se raceasca.
Taiati aluatul in patrete de 10 cm si puneti patretele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ceapa ajunge pentru 8 patrete.
Puneti cate o lungura de ceapa caramelizata in mijlocul fiecarui patrat.
puneti peste ceapa cate o felie de branza apoi bagati tava in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare rumene frumoasa.
Daca aveti crema de branza o puteti adauga dupa ce s-au cupt patretele cu ceapa. Felul branzei este obtional.
Serviti patratele de foietaj cu ceapa caramelizata ca si aperitiv rece, decorat cu frunzulite de cimbru si iaurt.