O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sfaturi Practice

Friptura reguli generale

Frigerea este cea mai veche operatie culinara prin care carnea este transformata, dar pastreaza in acelasi timp toata substantele hranitoare si capata un gust special. Fripturile reprezinta unul din preparatele importante, care trebuie sa figureze pe lista de meniu alaturi de alte preparate, intrucat, pe langa ca sunt hranitoare, sunt gustoase si usor de digerat, iar prin gustul lor special ajuta secretia sucurilor gastrice in stomac.

Cateva reguli generale pentru a obtine o friptura perfecta.

Pentru a prepara o friptura buna, fie la frigare, la gratar sau cuptor, prima conditie este sa se inchege de la inceput albumina pe toata suprafata carnii, formand astfel un strat izolator, care sa nu permita iesirea sucurilor din carne. Friptura va fi astfel mai suculenta si mai frageda.
Toate fripturile nu se pun la foc decat in apropierea orei de masa, spre a fi servite cat mai fierbinti. Se socoteste astfel timpul necesar frigerii, incat friptura sa poata fi servita imediat.
Durata frigerii nu se poate fixa cu precizie, ea depinde de grosimea, tipul carnii si de intensitatea focului. Orice gospodina, daca aplica principiile de mai sus, chiar daca nu are destula experienta, reuseste sa stie ora la care trebuie sa inceapa pregatirea fripturiii pentru ca aceasta sa poata fi servita fierbinte, gustoasa, suculenta si bine fripta.
Fripturile se servesc cu garnituri de legume, salate, piureuri si soteuri.
 

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.